KOREA TERBAIIKK (Y)!!

assalamualaikum dan salam sejahtera .

:: Heyy all .. lama KA x update buku cerita KA nie . sampai berhabuk dah pon , siap ada sarang labah-labah lagi .. hahahahaha ( overnyee ) .
Para blogger2 semua sihat ? mesti la sihatkan .. kalau yang x berape nak sihat 2 .. banyak2 laa rest dan makan ubat ye .. hope hari nie semua happy2 je .. hehehe
oklaaa ,, tanpa buang masa . hari nie KA nak update pasal MAKSUD DISEBALIK NAMA2 FEVERET KUMPULAN KOREA yang KA minat .. hehehehe


Firstly mesti laa 2PM .. yyyyeeaahhhh .. yuuuhhooooooo .. yayayayaya .
2PM - ibarat waktu petang yang penuh energetik dan semangat. Ahli kumpulan ini bermatlamat untuk menghasilkan muzik yang bersemangat dan energetik.

SS501 - Double S = Super Star, manakala 501 simbolik bahawa kelima-lima ahli akan sentiasa bersatu buat selamanya.

UKISS - nama panjangnya Ubiquitous Korean International Super Star

Big Bang - seperti 'Big Bang Theory' yang ada di cakerawala. Kumpulan ini seperti Big Bang kerana mereka akan membuat satu 'letupan' dalam dunia muzik.

Girl Generation - 'masa (generation) sudah tiba untuk perempuan/wanita mengambil alih dunia'


Super Junior - kumpulan yg mempunyai ahli terbanyak. Super Junior mewakili masa ketika mereka masih lagi bergelar pelatih dan dikatakan pelatih yang terhebat (super) dalam setiap bidang.F(x) - Setiap ahli bermatlamat untuk menunjukkan bakat unik masing-masing dalam akitiviti muzik, seperti mathematik iaitu f(x) function akan berubah berdasarkan (x). F(x) juga ada maksud yang lain dimana 'f' untuk flower dan 'x' untuk kromosem wanita iaitu X kromoseom.
4 minute - mereka akan menunjukkan segala kemahiran serta bakat mereka dalam llingkungan masa 4 minit iaitu durasi setiap lagu yang dipersembahkan.Setiap minit itu mereka akan cuba sedaya upaya untuk memikat hati peminat..Beast - Boys of East Standing Tall ( simple nye nama )


T-ara - seperti permaisuri yang memakai tiara di kepala. mereka ingin menjadi ratu muzik yang memakai tiara yang cantik
DBSKDong Bang Shin Ki yang bermaksud ' Gods Rising from the east'

2ne1 - 'New Evolution of the 21 st century'Miss A - mereka akan memastikan bakat mereka dalam gred A dalam setiap perkara yang dilakukan untuk menjadi yang terbaik di Asia .


okeyy semua that all yang KA dapat cari dan senaraikan dari sumber2 yang bagus x taw la tu semua betul ke x ...KA just tulis je sebab KA suka KPOP nie ,you all just read'it...jangan salahkan KA jika semua nie salah ek .. hehehehehe ..oklaa 

assalamualaikum !!
suka like dan komen la .