KESERONOKKAN MEMBANJIRI DIRI .

Assalamualaikum
dan salam sejahtera lagi berbahagia .
24/5/2012

Tik Tik Tik Tik Tik. Jam di depan dewan menunjukkan sudah angka 1.10 petang . Krrrinnnkkkkkkk krinnnnnkkkkk kkkrinkkkkkkkkkkkkkkkkk ,loceng yang selalu membingitkan telinga , loceng yang selalu mengganggu pembelajaran tetapi juga loceng yang selalu mengembirakan semua student di Sekolah Menengah Kebangsaan Lunas . tetapi tidak bagi KA insan yang mahu belajar ( katakan nya la ) telah berbunyi begitu kuat berdentum dentum . hahaha

dengan spontan nya terdengar satu suara guruh yang besar lagi menakutkan ( reka sahaja , padahal lembut nya suaraaa ) " Masa menjawab sudah tamat. Sila berhenti menjawab . letakkan pen , pensil anda . kertas akan di kutip . orang depan sekali sila kutip kertas soalan dan kertas jawapan ".
Air mata kegembiraan , keseronokkan , kehibaan dan ke ke ke ke la mengalir tanpa henti seperti air terjun yang mencurah curah disebabkan WWAAAAAAAAA( menjerit ) exam dah habisss . yeahhhhhhhhh
( hahahahaha . TIPU je ) .

MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA ! .Akhirnya tamat sudah exam paper terakhir pukul 1.10 petang tadi . Selama dua minggu berjuang habis habisan , berperang dengan kertas soalan yang kosong tanpa jawapan . LEGA dan bersyukur sangat semuanya berakhir juga dengan selamat . hehehe . Ruang ruang kosong di badan yang penuh dengan ketensionan perlu di rehatkan semula . otak yang penuh dengan ilmu yang selama dua minggu nie perlu dikemas kini kan lebih baik untuk menghadapi SPM yang tak lama lagi akan menyerang  . bersedia pula untuk berperang . 

Jam besar kedabak yang menunjukkan pukul 1.10 petang tadi itu juga menunjukkan bermula la cuti selama dua minggu bagi student student negeri kedah dan sewaktu dengan nya ( student itu termasuk la KA ) . bagi negeri yang lain waktu dengan nya esok kena sekolah lagi . hehehehe

Then , cuti dua minggu nie akan membosan kan KA . apa la KA nak buat dekat rumah . window shoppin je la tiap hari . hahahahaha . cuti mata jadi la kan . nak balik kampung . memang dah duduk kampung dah . macam mana nak balik kampung . hahahahaha .. 

Hemm , dalam budak sekolah cuti nie . banyak la pasangan pasangan yang nak mengambil peluang untuk  mendirikan rumah tangga  . Alhamdulillah , kurang la kes pembuangan bayi dan maksiat ( Aikkk , macam karangan sivik tadi tajuk dia ) hehehe .KA nak ucapkan tahniah dan semoga berbahagia hingga ke anak cuci dan hingga ke dalam syurga kepada sesiapa sahaja yang mendirikan rumah tangga pada cuti sekolah dua minggu nie . Aminnn3x
selama cuti dua minggu nie perut KA tidak akan berkeronceng lagi la . dekat rumah KA banyak kertas berwarna warni maksudnya kad kenduri la . tersusun susun dekat atas rak kasut yang comel lagi menarik . hehehe
Cuti sekolah nie juga KA tak boleh la nak rehat sangat . cakap je cuti sekolah kan , tapi macam tak cuti je . 

NAK TAHU SEBAB APA ????


MUKA TERKEZUUTT . 
( muka terkezut ke nie . Apa jela )

Sebabnya KA kena habiskan kerja khursus akaun yang belum siap . lepas buka sekolah nie terus kena hantar sebab ada kementerian pelajaran negeri kedah nak datang semak untuk bagi markah . 20% markah untuk exam SPM tahu . penting la sesangat . sangat mempengaruhi markah exam akaun nanti kot . kena buat yang terbaik . hehehehe . dan bukan kerja khursus akaun sahaja tetapi kerja khursus ADD MATH juga . subjek yang membuatkan ramai student termasuk KA takut apabila mendengar nya . GERUUNNN DENGAR .

Selain itu juga , ( ambik hang macam karangan pulak dah selain itu . hahaha , KELUAR DAH KEDAH KA ) bukan sahaja kerja khursus kerja khursus yang perlu disiapkan tetapi juga , sekolah telah menyiapkan        
kerja sekolah masa cuti . setiap subjek pulak 2 . dah la sampia 9 subjek .buka sekolah dah kene hantar . dah la gila batak tebal nya . mampos patah tangan . hahahaha . pas 2 pulak ada tusyen lagi dekat sekolah dibuat masa cuti nie . ambooiii aiihh , mentang mentang la KA nie calon SPM tahun nie . banyak sungguh bende2 yang berkaitan pelajaran nie . xpala kan . untuk kebaikan KA jugak . ( lepas habis SPM nie rehat puas2 ek KA oii ) . hehehehehe

Oklaa , sekarang tengah melayan cerita AMEERA dekat slot samarinda di TV3 . 
Sekian saja celoteh KA yang tak hebat seperti blogger2 yang lain , yang femes2 diluar sana . 

As salam .

Suka like dan komen .



 

7 comments:

PrinceMirulJr said...

kerja khusus tu senag je nak buat. haha..
seriusly.
btw gud luck

Are_in said...

samalaa kena habiskan kerja kursus ; Addmath + Engineerig drawing .

Best of luck dgn kerja kursus hangpaa tu :)

http://thegirlofasian.blogspot.com/

Puteri Diyana said...

heee..amk akaun wpenyee~hoho
goodluck laa time nk buat kerja khusus 2.. dlu pu3 dah byk kali peng buat keje kusus 2.hihi :D

btw..goodluck nti SPM..

Khairul Afandi said...

princemirul , mmg senang . tpi memeningkan kepala . haha . thankyou :)

Khairul Afandi said...

are_in , hahahaha . kita geng . tpi engineering xdak . kurng skit beban . hehe . ok , hangpaa pon sma dgn kerja kursus hangpa . gudluck ok . :)

Khairul Afandi said...

puteri dayana , hahaha . dh terambik . hoho . oh yaka . akaun jgk la nie ?? ok , thankyou . hehe :) :)

MawardiYunus said...

gud luck

jom join nie bro kalau nak up kan traffic blog..
http://mawardiyunus.blogspot.com/2012/08/jom-up-kan-traffic-blog.html